Ziyarette duruş şekli

Fahr-i kainat efendimizi ziyaret ederken, Mübarek yüzüne karşı durup, arkasını kıbleye vermelidir! Halife Mansur, (Ziyarette, Kabr-i şerife mi, kıbleye mi döneyim) diye sorunca, İmam-ı Malik, (Fahr-i kainat, sana ve baban Hz. Âdem'e kıyamette şefaatçıdır. Ona arka dönülmez) buyurdu.

online casino

Şerefli kabre çok yakına varmamalı, sağlığında, şerefli huzurunda nasıl durulursa, öyle edepli durmalı, önüne bakmalı, etrafa bakmaktan sakınmalıdır!

Ziyarette, Peygamber efendimizin güzel yüzünü zihninde canlandırıp, derecesinin büyüklüğünü, makamının yüceliğini ve hürmetinin üstünlüğünü hatırına getirmelidir!

Nurlu Ravdaya varınca, Peygamber efendimize, (Esselamü aleyke eyyühen-nebiyyü ve rahmetullahi ve berekâtüh) diyerek selam vermelidir! Sonra, sağ tarafındaki Hz. Ebu Bekir'e, ondan sonra yine onun sağındaki Hz. Ömer'e selam vermeli. Ondan sonra yine Resulullah efendimizin güzel yüzüne mukabil olan yere gelip Allaha hamd, Resulüne salevat getirmeli, duâ ve istiğfar etmeli, (Allahım, Efendimizin mübarek makamında ettiğim tevbemi kabul eyle) demelidir!

Peygamber efendimiz işitir ve cevap verir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Bana selam verilince, Hak teâlâ ruhumu iade eder, selamını alırım.) [E.Davud]

geri    kabir    ileri